Karin Collart | Persoonlijke begeleiding
Begeleiding bij afscheid door Karin Collart. Een passend afscheid voor uw dierbare
uitvaart begeleiding, uitvaart regelen, begeleiding bij afscheid, karin collart, gedicht uitvaart, hulp bij uitvaart, ceremonie begrafenis geldrop, ceremonie uitvaart geldrop, uitvaart begeleiding eindhoven, uitvaart begeleiding geldrop, uitvaart begeleiding valkenswaard
15525
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15525,ajax_updown,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive

Persoonlijke begeleiding

Naast de keuze van de uitvaartverzorger, die de organisatie van de uitvaart op zich neemt, kan men tegenwoordig ook kiezen voor extra persoonlijke begeleiding bij een afscheid.

In de korte tijd tussen overlijden en de dag van de uitvaart is het dikwijls erg moeilijk om een persoonlijke afscheidsviering vorm te geven. Vaak ontbreekt de tijd en ook de inspiratie. Naast uw eigen verdriet en emoties zal dit extra veel van u vergen. Daarom bied ik u mijn diensten aan om dit afscheid te begeleiden. Begeleiding bij afscheid betekent samen zoeken naar woorden, muziek, symbolen of rituelen. Het is belangrijk dat u de tijd en ruimte krijgt om de juiste keuzes te maken. Ik help u hierbij om het afscheid waardig, persoonlijk en betekenisvol te laten zijn.

Samen creëren wij de invulling van de wensen voor het afscheid

Wat houdt begeleiding in?

In ons eerste gesprek kunt u al uw wensen kenbaar maken over het afscheid en de begeleiding. Vanuit mijn ervaring adviseer en help ik u.

Mijn begeleiding kan bestaan uit:

  • advies bij het zoeken van tekst, gedichten, muziek, symbolen of rituelen,
  • ondersteuning bij het maken van een gedachtenis­prentje,
  • vorm en inhoud geven aan het afscheid,
  • regie, begeleiden van en voorgaan tijdens het afscheid en
  • het samenstellen van een herinneringsdocument van het afscheid met de teksten en, eventueel ook, foto’s.

Samen met u en/of uw gezins- of familieleden verzamelen we alle wensen en mogelijkheden en bespreken we de rol van bijvoorbeeld (klein)kinderen, vrienden, collega’s of andere betrokkenen bij het afscheid. Geleidelijk ontstaat aan de hand van herin­neringen en anek­dotes het “levensverhaal” van uw geliefde. Ingetogen of expressief, met of zonder symboliek of geloofsovertuiging, het persoonlijke afscheid groeit naar de uiteindelijke vorm die past bij de over­ledene.

Uit ervaring weet ik dat een waardig afscheid voortleeft als een dankbare herinnering.